Home Instructie Activiteiten Foto's & Video's Media Contact

Instructie & Tarieven

De klassieke dressuur, zoals beschreven in “Das Gymnasium des Pferdes ” van Gustav Steinbrecht vormt de leidraad van onze lessen. Het vormt het uitgangspunt  van alle takken van de paardensport en ligt ten grondslag aan zowel de wedstrijdsport als de recreatieve kant van het paardrijden. Zonder deze basis is een zinvolle beoefening van de paardensport niet mogelijk.
Het is daarom, dat er bij ons veel aandacht wordt besteed aan een evenwichtige, fysieke ontwikkeling van het paard, want alleen wanneer het paard de tijd heeft gehad om zijn spieren in kracht te kunnen ontwikkelen zal het daarna in staat zijn de zwaardere oefeningen van de sport te kunnen volbrengen.

Maar ook de capaciteiten en ambities van de ruiter spelen een rol.

Voor de jonge kinderen geldt, dat ze eerst hun zelfhouding moeten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Door b.v. het spelen van een spel met de pony’s worden ze in staat gesteld hun eigen balans te vinden en door de ongedwongen manier van lesgeven behouden ze hun onbevangenheid.
Voor de wat oudere kinderen worden de lessen wat meer toegespitst op de rijtechnische ontwikkeling van hun vaardigheden. De lessen voor volwassenen zijn zeer gevarieerd, afhankelijk van ervaring en doelgerichtheid.

Het moge duidelijk zijn, dat het van essentieel belang is om een zo harmonieus mogelijke combinatie van paard en ruiter te vinden zodat beide partijen plezier aan hun activiteiten kunnen beleven.Groepsles voor kinderen

De groepslessen worden beperkt tot ongeveer 7 kinderen per groep om de kwaliteit en persoonlijke benadering te kunnen behouden. Tijdens de lessen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de capaciteiten, ambities en wensen van de ruiter, waarbij individuele verbeterpunten extra aandacht krijgen. Ook spelen we vaak tussendoor een spelletje met de pony’s en ter afwisseling kan er ook een keer gesprongen worden. Bij mooi weer maken we regelmatig een bosrit.

Voor kinderen vanaf 8 jaar hebben we opstartgroepjes van een half uur met max. 4 kinderen.Neem contact op voor de mogelijkheden

Priveles

Het volgen van een privé-les is voor iedereen mogelijk en is voor hele jonge kinderen vaak een prettige voorbereiding op de groepslessen. Maar ook voor de meer gevorderde ruiter biedt een privé-les de mogelijkheid om dieper op de rijtechnische kant van het rijden in te gaan.

Voor ruiters met angst ( b.v. door een slechte ervaring ) kan een privé-les vaak uitkomst bieden,
doordat in eigen tempo gewerkt kan worden om zo het vertrouwen en het plezier in het rijden weer terug te krijgen.Neem contact op voor de mogelijkheden

Springles

De springlessen zijn in groepsverband, een paar keer per week, van wisselend niveau.
Alle facetten komen aan bod: van het bouwen van een parcours, het losrijden, draven over de balken, het ontwikkelen van gevoel en inzicht m.b.t. de afstand tot de hindernis, het springen van een enkelvoudige hindernis, tot  het springen van een volledig parcours.

Springlessen leveren een goede basis voor de stabilisatie van de zit van de ruiter. Behendigheid in het sturen en de kunst van het controleren van het tempo vergroten de rijvaardigheid en het zelfvertrouwen. Er kan aan de springlessen worden deelgenomen als je zelfstandig kunt draven en galopperen.Neem contact op voor de mogelijkheden

Bosritten

Stal de Brink ligt op een steenworp afstand van het Amsterdamse Bos, waar de mooie, goed onderhouden ruiterpaden een schitterende buitenrit van een paar uur mogelijk maken.

Alleen met vaste klanten wordt in groepsverband bosritten gereden.
Partijtjes

Op zondag is er de mogelijkheid om, gedurende 2 uur, een verjaardagsfeestje te geven voor kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen hoeven hiervoor geen ervaring te hebben.
Pony’s poetsen, knuffelen, verzorgen, hoefjes mooi maken, manen invlechten en natuurlijk ook rijden!

Wij hanteren een min. van 6 en een max. van 12 kinderen.
Caps zijn ( beperkt) beschikbaar en wij adviseren gemakkelijk zittende kleding, zoals een jogging broek of legging en (kap-)laarzen of hoge schoenen.


Neem contact op voor de mogelijkheden

Ponykampen

Ieder jaar is er bij Stal de Brink in de eerste week van de zomervakantie een dagkamp van maandag t.m. vrijdag van 10.00 tot 17.00 u. Tijdens een ponykamp wordt er veel georganiseerd en de kinderen krijgen geen kans om zich te vervelen.

De dagelijkse verzorging, stallen uitmesten, voeren, waterbakken vullen, pony’s poetsen en opzadelen, theorie over anatomie, ziekten, harnachement, gedrag en lichaamstaal, sport en spel met de pony’s, leren longeren, zonder zadel rijden, bosritten, springlessen, kunstjes te paard, zwemmen met de pony’s, alles komt aan bod. Vanaf het moment van aankomst tot ophalen worden de kinderen voorzien van eten, drinken en lekkers. Ook kinderen met weinig ervaring kunnen deelnemen aan dit kamp.
Neem contact op voor de mogelijkheden

Neem contact op voor de mogelijkheden

Tarieven

Groepsles voor kinderen
Priveles
Springles
Bosritten
Partijtjes
Ponykampen

Instructie

Stal de Brink

Oosteinderweg 559 achter
1432 BL Aalsmeer

Tel: 0618439320
E-mail: info@staldebrink.nl

Of gebruik het contactformulier

Contact

© 2018 Stal de Brink  |  Huisregels  |  Privacybeleid

Afmelden

Afmelden van een gereserveerde les
kan alleen per e-mail of met het contactformulier.


E-mail adres: info@staldebrink.nlAfmelden Homepage Contact